Her er den mest oversete faktor, der påvirker din jobsøgning som ledig

author-avatar

af Mina Poulsen

Det er tid til at finde din nye plads på arbejdsmarkedet og starte en intensiv jobsøgning som ledig. Måske er du nyuddannet og skal ud og prøve dine evner af i den virkelige verden for første gang, eller måske har du mistet dit tidligere job.

Uanset hvordan du er havnet i en jobløs situation, kan det være forbistret svært at overskue, hvordan du på den bedste måde får gjort dig selv attraktiv over for de arbejdspladser, der bliver mål for din jobsøgning.

De fleste sørger for at få opdateret CV’et, hvorefter man begynder at sende jobansøgninger rundt, én efter én, i håb om, at der bliver ramt rigtigt. Men man kan give sig selv langt bedre chancer for at lande drømmejobbet, hvis man får styr på det, der blandt mange er den mest oversete faktor i en jobsøgning. Og det er:

Din profil på de sociale medier.

Mens du har gået i skole eller haft fast arbejde i en årrække, har du måske ikke bidt ret meget mærke i de ting, du har smidt op på de sociale medier. Måske ligger der et uheldigt billede på Facebook fra en sommerfest, måske kommer du op og skændes med for mange på Twitter, eller måske har du lagt et lige lovlig vovet billede på Instagram.

Selvom det ikke betyder det store for dig, så vær sikker på én ting: Arbejdsgiverne følger med

For hele 93 pct. af alle arbejdsgivere bruger nemlig sociale medier til at blive klogere på en kandidat til et job, viser undersøgelsen The Jobvite Recruiter Nation Survey 2015, som er foretaget af virksomheden Jobvite, der laver software til at optimere rekruttering af nye medarbejdere for virksomheder.

Betyder det så, at du skal gå i panik og slette alle dine profiler på de sociale medier, hvis du har været lige lovlig frisk? Nej, langt fra. Ifølge CareerBuilder er hele 35 pct. af arbejdsgiverne nemlig mindre tilbøjelige til at tage en kandidat til samtale, hvis de ikke kan finde ud af nok om vedkommende på de sociale medier*.

Hvad skal du så gøre?

Hvis du står over for en jobsøgning, så er det tid til en hovedrengøring af dine profiler i cyberspace. Gennemgå din Facebook, Twitter, Instagram, og hvad du ellers har, og slet de billeder og beskeder, som kan virke stødende på andre. Ifølge CareerBuilder bliver arbejdsgiverne mest stødte over opdateringer med dårlig grammatik, diskriminerende beskeder og dem, der relaterer til druk eller stoffer.

Så se at få ryddet op i dem, hvis de skulle være der, og få i stedet dine bedste sider frem. Især frivilligt og socialt arbejde falder i arbejdsgivernes smag, viser rapporten fra Jobvite.

Og så kan du ellers godt gå i gang med din jobsøgning!

* Kilde: Careerbuilder – læs mere her

Gør som 300.000 brugere allerede har gjort. Opret en Ofir jobagent i dag og modtag straks nye job i din indbakke.