Rekruttering af medarbejdere starter med Ofir

Skal jeres virksomhed rekruttere nye medarbejdere? Find den rigtige medarbejder i første runde

Få et overblik over mulighederne under rekrutteringen af medarbejdere og bliv klogere på udtryk som kandidatdatabaser, målrettet jobannoncering, jobagenter og meget mere.

Rekruttering af medarbejder

Hvorfor er det svært at rekruttere medarbejdere?

Rekruttering af medarbejdere er krævende, ikke mindst på grund af de typiske udfordringer, der opstår under rekrutteringsprocessen. For ansættelsesansvarlige er tiden dyrebar og de skal jonglere mellem at finde den rette kandidat, samtidig med at de skal opretholde den daglige drift i virksomheden.

Den historisk lave ledighed og mangel på arbejdskraft har desuden gjort det sværere for virksomheder at tiltrække kompetente medarbejdere.

Det er svært at finde nye medarbejdere

Hvorfor er det vigtigt at rekruttere den rigtige medarbejder?

Det er kritisk at finde den rigtige medarbejder i første ansættelsesrunde. Fejlrekrutteringer er dyre i form af tid og ressourcer. Desuden kan fejlansættelser have en negativ indvirkning på resten af virksomhedens moral og produktivitet. En vellykket første runde i rekrutteringsprocessen kan spare virksomheder for utallige arbejdstimer og potentielle rekrutteringsproblemer længere nede ad vejen.

Rekruttering af forkerte medarbejdere kan være dyre for virksomheder

Hvordan finder man den rigtige medarbejder?

Problemerne opstår ofte fordi virksomheder ikke har en velovervejet sourcing-strategi, der er den mest kritiske del af rekrutteringsforløbet. At finde den rigtige medarbejder kræver mere end blot at lægge jobopslaget på Jobindex, kigge på CV’er og holde samtaler. Det indebærer en god forståelse af din virksomheds behov, kultur og de specifikke udfordringer, som den nye medarbejder skal løse. Desuden skal man vide, hvordan man når ud til de rette medarbejdere. Det er nøglen til at skabe et godt grundlag til en succesfuld rekrutteringsproces.

Sådan finder I jeres næste medarbejder

1
1

Rekruttering af medarbejdere starter med effektiv sourcing

Effektiv sourcing er rygraden i enhver succesfuld rekrutteringsproces, og det er her, målrettet jobannoncering kommer ind i billedet.

Rekruttering af medarbejder ved hjælp af målrettet jobannoncering
2
2

Tiltræk erfarne og rutinerede medarbejdere

Det er vigtigt at bruge en 360-graders jobannoncering, så jeres job når de passive og aktive kandidater. Nå ud til de beskæftigede kandidater, der er åbne for nye jobmuligheder, og find de mest talentfulde kandidater i starten af rekrutteringsprocessen.

Find de erfarne og rutinerede medarbejdere
3
3

Vælg de rigtige rekrutteringskanaler

Vidste du, at I kan nå de helt specifikke kandidater indenfor jeres branche? Man skal bare vide, hvor de er. Her er valget af de rigtige kanaler afgørende for at finde de bedste medarbejdere. Rekruttering gennem sociale medier som Facebook, Instagram og LinkedIn har vist sig igen og igen at være yderst effektive værktøjer til at nå en bred vifte af kandidater i jeres branche, både passive og aktive.

Det er vigtigt at vælge de rigtige kanaler, når man skal finde og rekruttere medarbejdere
4
4

Nå ud til flere - og dygtigere kandidater

Vidste du, at hele 39% af danskerne overvejer et jobskifte? De søger ikke aktivt, men er åbne for et nyt job, hvis den rigtige mulighed viser sig.

De er disse brandvarme kandidater I skal nå ud til, fordi de har erfaringen fra deres nuværende job og er samtidig motiveret til at bruge denne erfaring hos din virksomhed.

Find medarbejdere indenfor din virksomheds branche, som allerede er i job
5
5

Brug en jobportal med erfaring i 360-graders jobannoncering

Det er for mange virksomheder en ressourcekrævende opgave at udføre målrettet jobannoncering. Hos Ofir vi er markedsleder i 360-graders jobannoncering og specialister i at nå ud til netop jeres kandidatgruppe, når I mangler en bestemt medarbejder.

Ved at bruge en leverandør af målrettet jonannoncering kan I nemmere rekruttere den rette medarbejder

Hvilke faser er der i en rekrutteringsproces?

En velplanlagt rekrutteringsproces fra start til slut er vigtig for at finde og fastholde den rette kandidat. Det minimerer fejl, sparer tid og ressourcer, og øger chancerne for en succesfuld ansættelse, der gavner hele virksomheden.

Rekrutteringsprocessen kan deles op i 3 faser: Fase 1: Forberedelse og planlægning, Fase 2: Selektion og Vurdering og Fase 3: Ansættelse og onboarding.

Faser i en rekrutteringsproces

Brug en kandidatdatabase i rekrutteringen af medarbejdere

En kandidatdatabase er ikke bare en samling af CV’er; det er en strategisk ressource, der kan hjælpe dig med at finde den rette talentmasse hurtigt og effektivt. Med en velorganiseret kandidatdatabase kan du nemt matche jobkrav med kandidatprofiler og dermed spare tid i rekrutteringsprocessen.

Brug kandidatdatabaser i rekrutteringen af medarbejdere

Brug en jobagent i rekrutteringen af medarbejdere

At bruge en jobportal med en veletableret jobagent og et stort antal abonnenter kan give dig mange fordele i rekrutteringen. Du får adgang til en større og mere forskelligartet masse af kandidater. Det kan både fremskynde din rekrutteringsproces og forbedre kvaliteten af de ansøgere, du tiltrækker.

En stor abonnentbase betyder, at din jobannonce kan nå ud til både aktive og passive jobsøgende, hvilket øger chancerne for at finde den rette kandidat. Det sparer tid og ressourcer og kan styrke din virksomheds employer branding.

Rekruttering af medarbejder gennem jobagent er en effektiv måde at gøre opmærksom på jobbet
Jobannonceringen ledes af marketingchef Alexander Kragh

Få en tilpasset rekrutteringsløsning til jeres behov

Hos Ofir vil vi gerne løfte jeres rekrutteringsbyrde, så jeres virksomhed kan fokusere på det, I er bedst til. Udfyld kontaktoplysningerne herunder, så kontakter vi jer til en uforpligtende dialog. I kan også se vores prisoversigt og få et overblik over jeres muligheder for 360-graders jobannoncering.

Få en tilpasset rekrutteringsløsning til jeres behov

(Required)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet nogle af de mest stillede spørgsmål vedr. rekruttering

En effektiv rekrutteringsproces starter med en klar jobbeskrivelse og en planlagt strategi. Det inkluderer sourcing af kandidater fra forskellige kanaler, grundig screening af ansøgninger, og strukturerede interviews. Det er også vigtigt at have en hurtig, men omhyggelig beslutningsproces og en klar kommunikationsplan.

For at finde de bedste kandidater er det essentielt med en klar jobbeskrivelse og en velstruktureret rekrutteringsproces. Brug en kombination af jobportaler og sociale medier for bred eksponering. Fokuser på effektiv screening og dybdegående interviews for at vurdere både faglige og personlige egenskaber.

Rekruttering af de forkerte medarbejdere kan have alvorlige konsekvenser for en virksomhed. Det kan føre til lav produktivitet, dårlig arbejdsmoral og en negativ virksomhedskultur. Desuden kan det resultere i højere omkostninger på grund af behovet for yderligere træning eller endda afskedigelse og genansættelse. Det kan også skade virksomhedens omdømme og konkurrenceevne på lang sigt.

At vurdere, om en kandidat er den rette for en stilling, kræver en flerdimensional tilgang. Først og fremmest skal kandidatens faglige kvalifikationer og erfaring matche jobbeskrivelsen. Men ud over det er det også vigtigt at vurdere personlige egenskaber, kulturel tilpasning og potentiale for vækst. Dette kan gøres gennem en kombination af interviews, færdighedstests, baggrundstjek og eventuelt prøveperioder. Det er også nyttigt at inddrage flere personer i vurderingsprocessen for at få en mere afrundet vurdering.