Bekymrende analyse: Størstedelen af pædagoger overvejer at forlade faget

author-avatar

af Karsten Vikke

Da vi er Danmarks førende jobportal inden for pædagogjobs og derfor har adgang til både pædagogerne og deres arbejdspladser, har vi i Ofir besluttet os for at lave en årlig analyse, der sætter fokus på jobsøgning blandt pædagoger. 

Formålet er at afdække, hvad kommuner og private aktører kan gøre for at tiltrække og fastholde pædagoger i en tid med historisk lav arbejdsløshed på området.

Vi har fået svar fra 1447 pædagoger, og vi har gjort os nogle bekymrende fund, som vi vil opfordre arbejdsgiverne til at tage meget seriøst, hvis vi i Danmark fortsat skal kunne tilbyde den samme eller bedre service i vores institutioner.

Det er meget tydeligt at pædagogerne oplever udfordringer med arbejdsvilkårene i en så stor grad, at størstedelen helt overvejer at forlade faget.

Vi kan derfor konkludere, at der ligger en stor opgave på de forskellige arbejdspladser for at skabe bedre vilkår med de ressourcer, der er til rådighed. Men der ligger også et stort ansvar hos politikerne for at sikre, at alle arbejdspladser har de nødvendige ressourcer.

De 1447 analysebesvarelser er indsamlet blandt et relevant og repræsentativt udsnit af pædagoger i Danmark – både blandt pædagoger i job og jobsøgende. Til indsamlingen af besvarelser er spørgeskemaet blandt andet delt i en Facebookgruppe med mere end 50.000 pædagog-medlemmer.

Hent analysen ved at klikke i linket her

×

Send os en mail

Udfyld felterne herunder, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

(Required)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Bliv kontaktet

Send os en mail

Indryk annonce