Skolelærere & jobskifte 2021: 67% overvejer årligt at forlade faget til fordel for et fag, hvor der er større anerkendelse

author-avatar

af Karsten Vikke

Da vi er Danmarks førende jobportal inden for undervisningssektoren, har vi besluttet os for at lave en årlig analyse, der sætter fokus på jobtilfredshed og jobsøgning blandt skolelærere.

Formålet er at afdække, hvad regeringen, kommuner og private aktører kan gøre for at tiltrække og fastholde skolelærere.

Analysen tager udgangspunkt i et spørgeskema. Svarene er indhentet gennem Danmarks tre største Facebookgrupper for skolelærere, der har over 52.300 medlemmer i alt. 404 skolelærere fra hele landet besvarede spørgeskemaet. Eftersom der er ca. 47.000 lærerårsværk i grundskolen i Danmark, har vores analyse et konfidensniveau på 99 % med en fejlmargin på 5 %. Den er med andre ord repræsentativ.

I analysen har vi gjort os nogle interessante fund og kan konkludere, at der er stor forskel på tilfredsheden og ønsker til jobbet for skolelærere under 50 år sammenlignet med dem over 50 år. Manglende tid til undervisningsforberedelse er dog et område, som alle aldersgrupper er utilfredse med.

Et bekymrende fund er, at 37 % overvejer på månedlig basis helt at forlade faget, mens 67 % overvejer det årligt. Den primære motivation er at få mere anerkendelse for ens arbejde. Derudover overvejer 31 % af de offentligt ansatte skolelærere på månedlig basis at skifte til den private sektor, mens 59 % overvejer det årligt. Her er den primære motivation at få mere tid til hver elev.

Den gruppe af skolerelærere, der er mest utilfreds og oftes overvejer at forlade deres nuværende job, er dem på +50 år.

Download vores analyse og find alle indsigterne. Så vil du være bedre rustet til at tiltrække og fastholde skolelærere fremadrettet. Hent analysen ved at klikke på linket her

×

Send os en mail

Udfyld felterne herunder, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

(Required)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Bliv kontaktet

Send os en mail

Indryk annonce