Rekruttering på skoler og institutioner efter corona-krisen

author-avatar

af Alexander Kragh

Mere end 70% af landets skoler og daginstitutioner genoptager ansættelserne efter corona-krisen

Mere end to ud af tre ledere på landets skoler og daginstitutioner forventer at genbesætte de i dag ubesatte stillinger på den anden side af corona-krisen. Det er en af konklusionerne bag jobportalen Ofir.dk’s nye job undersøgelse blandt ledere på landets skoler og daginstitutioner.

Den nye undersøgelse er foretaget blandt ledere på 107 skoler, friskoler og daginstitutioner i Danmark.

Af de respondenter, som overvejende ikke agtede at genoptage ansættelsesprocesserne, havde denne gruppe enten fundet andre løsninger på personaleproblemet eller var tvivlende på, om deres budget blev ændret som følge af krisen.

Tallene glæder Karsten Vikke, Adm. direktør for Ofir.dk.

– Vi følger udviklingen på jobmarkedet helt tæt. Hen over marts måned og starten af april viser vores analyse, at udbudte stillinger for særligt pædagoger og lærere er faldet med mere end 30%. Derfor er det også glædeligt, at så stor en del af lederne forventer at genoptage nyansættelserne på den anden side af corona-krisen, siger Karsten Vikke.

Undersøgelsen viste, at lederne i høj grad har holdt på deres medarbejdere under krisen. Mere end 97% svarede, at ingen var blevet opsagt som følge heraf.

Ofir.dk’s undersøgelse blev foretaget som telefoniske interviews i perioden d. 2. og 3. april 2020 blandt ledere på danske skoler, friskoler og daginstitutioner.

For yderligere information, kontakt:

Karsten Vikke
Adm. direktør
Ofir.dk

Telefon: +45 21785069
Gladsaxe Møllevej 26
2860 Søborg
Danmark
Email: [email protected]

Se alle ledige lærer- og pædagogjob på Ofir.dk