Leder, kom godt gennem årets julefrokost – 5 gode råd inden det går løs

author-avatar

af Alexander Kragh

Årets julefrokost står for døren. En fest som mange medarbejdere ser frem til – og mange ledere ville ønske de kunne undgå. For skal man holde sig til danskvanden og gå tidligt hjem? Eller skal man slå sig løs og danse på bordene? Julefrokosten byder på både udfordringer og muligheder for dig som leder. Her får du 5 gode råd til hvad du kan gøre, så alle får en sjov og hyggelig aften sammen.

5 gode råd

  • Vær med og hyg dig
  • Det nemmeste er selvfølgelig helt at blive væk fra julefrokosten. Men det er en dårlig idé. For det sender et signal til medarbejderne om, at du ikke vil bruge tid på dem. Tag med, hyg dig og deltag aktivt. En julefrokost er en fantastisk mulighed for at lære dine medarbejdere bedre at kende. Så spørg og lyt, men husk at være afslappet og uformel. Holder du en tale, så gør det kort og gerne med et juleglimt i øjet!
  • Kom rundt til alle (næsten). Husk at dele din opmærksomhed ud i løbet af aftenen. Lad være med kun at sidde sammen med dem, du plejer. Cirkulér og benyt lejligheden til at få talt med nogle af dem, du ikke ser så meget i det daglige. Vær afslappet og uformel, men pas på med vittigheder og drilleri. Du risikerer at støde nogle medarbejdere. Kender du medarbejderne godt, er der selvfølgelig ikke noget i vejen for lidt godmodig humor.
  • Gå aldrig forrest i løjern. Et godt råd er: Hold igen med alkoholen. Det er i orden at være glad og feststemt som leder – ikke døddrukken. Selvom der er fest er du stadig leder, og I skal kunne se hinanden i øjnene når hverdagen melder sig. Så vær aldrig den der opfordrer til dans på bordene, men sid heller ikke og lurepas på medarbejderne hvis de giver den gas. Julefrokosten er deres frirum, som du ikke skal kontrollere.
  • Lad være med at dumme dig. Et absolut no-go er at komme for tæt på medarbejderne: Kinddans, intime kram og lignende med en medarbejder er den direkte vej til mistillid fra andre medarbejdere. Du mister hurtigt din autoritet, risikerer sladder i krogene – og måske endda et billede på sociale medier. Bagtal heller aldrig andre ledere eller medarbejdere. Heller ikke hvis andre gør det. Hold i stedet lav profil og undgå at gå ind i snakken.
  • Vær klar til at afvæbne ”sandhedens time”. Nogle medarbejdere får lyst til at sige chefen et par sandheder eller to, når de får for meget ind under vesten. Men diskutér aldrig med en fuld medarbejder. Lyt interesseret og sig, at du meget gerne vil mødes den kommende uge og tale om det. Er det vigtigt, kommer medarbejderen højst sandsynligt til dig. Hvis ikke, er det en god anledning til at se nærmere på, hvorfor du ikke er med i loopet omkring problemer i det daglige. 

Er julefrokosten allerede gået skævt?

”Åh det gjorde jeg bare ikke…”

Du havde alle de gode intentioner. Alligevel blev du lidt for fuld, diskuterede lidt for meget og dansede på bordene…

Væksthus for Ledelse giver tips til, hvad du gør hvis din julefrokost er gået skævt – Læs dem her.

Rigtig god julefrokost til dig og dine medarbejdere!

×

Send os en mail

Udfyld felterne herunder, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

(Required)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Bliv kontaktet

Send os en mail

Indryk annonce