Hvad er rejection feedback definition af HR begreb

Hvad betyder HR-begrebet rejection feedback?

author-avatar

af Mads Julø

Rejection feedback er den tilbagemelding, en kandidat modtager, når vedkommende ikke bliver valgt til en stilling. Den indeholder information og forklaringer på, hvorfor kandidaten ikke blev valgt til stillingen.

Formålet med rejection feedback er at give kandidaten en bedre forståelse af, hvorfor de ikke matchede kravene til stillingen, eller hvorfor en anden kandidat blev valgt i stedet. Det hjælper kandidaten med at forbedre deres ansøgning, samtalefærdigheder eller tekniske kompetencer til fremtidige muligheder.

Hvornår bruger man rejection feedback?

Rejection feedback er mest normalt, når kandidater har været til samtale, men ikke bliver tilbudt jobbet. Det kan foregå i en telefonsamtale, via mail eller som en kombination, hvor kandidaten efterspørger uddybende feedback på mail.

Kandidater der ikke er blevet indkaldt til samtale, vil ofte blot modtage en mail om, at de ikke har fået jobbet. Måske skriver virksomheden, at de modtog mange ansøgninger af høj kvalitet, men det vil næsten altid være mere generel information. Kandidaterne kan herefter vælge at efterspørge feedback på deres ansøgningsmateriale, fordi de ønsker indsigt i, hvordan de kan styrke deres profil og øge deres chancer for succes i kommende ansøgningsprocesser.

Ved at tilbyde rejection feedback viser virksomheden professionalisme og respekt for kandidaternes tid og bestræbelser. Det skaber en positiv oplevelse, selv når kandidaten ikke får stillingen, og det kan opbygge et godt omdømme for virksomheden blandt kandidaterne på længere sigt. På den måde kan det bidrage til en positiv rekrutteringsproces for alle involverede.

Et eksempel:

Emne: Re: Din ansøgning til stillingen som softwareudvikler

Kære [Kandidatens Navn],

Vi værdsætter din interesse for stillingen som softwareudvikler hos [Virksomhedsnavn]. Efter en grundig vurdering af dine kvalifikationer og erfaringer, vil vi gerne give dig nogle oplysninger omkring vores beslutning.

Selvom din ansøgning var imponerende og viste din stærke tekniske baggrund, har vi valgt at gå videre med en anden kandidat. Udover at have de rigtige tekniske kompetencer har vi generelt haft fokus på tre områder:

Projektstyringserfaring: Vores team fokuserer meget på agil udvikling og samarbejde, og derfor vægter vi erfaring med projektstyring og samarbejde på tværs af teams højt.

Frameworks: Teknisk erfaring var bestemt vigtigt for os, og herunder vægtede vi også erfaring med udvalgte frameworks. Disse frameworks udgør en vigtig del af vores arbejde, og en forudgående forståelse gør det derfor lettere at træde ind i jobbet.

Problemløsning: Vi står ofte i situationer, hvor vi skal løse komplekse tekniske udfordringer, og det er derfor vigtigt for os, at vores ansatte er stærke i at overskue problemer og finde løsninger. Derfor lagde vi vægt på, hvordan ansøgerne beskrev at have løst sådanne situationer tidligere.

I sidste ende valgte vi derfor en kandidat, som havde meget erfaring på alle disse områder. Vi ønsker at understrege, at vores beslutning var virkelig svær. Vi havde mange kvalificerede ansøgere. Du er meget velkommen til at søge hos os igen, hvis der i fremtiden kommer en relevant stilling. Held og lykke med din videre jobsøgning.

Tak for din interesse i [Virksomhedsnavn]. Vi ønsker dig alt det bedste i din karriere fremadrettet.

Venlig hilsen, [Rekrutteringsansvarlig]

×

Send os en mail

Udfyld felterne herunder, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

(Required)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Bliv kontaktet

Send os en mail

Indryk annonce