Hvad er talent pool definition af HR begreb

Hvad betyder HR-begrebet talent pool?

author-avatar

af Amanda Brunholt

Helt simpelt er en talent pool en database med potentielle kandidater. Den består af enkeltpersoner, der har vist interesse for at arbejde i en virksomhed. De besidder færdigheder, erfaringer eller kvalifikationer, der matcher virksomhedens behov. Derfor kan de være interessante til fremtidige stillinger.

Når en virksomhed opretter en talent pool, samler de oplysninger om potentielle kandidater, såsom deres CV’er, kompetencer og arbejdshistorik. Det giver virksomheden mulighed for at være forberedt, når der opstår behov for at ansætte nye medarbejdere.

I stedet for at skulle starte rekrutteringsprocessen fra bunden kan virksomheden dykke ned i talent poolen og tage kontakt til dem, der allerede har vist interesse og er kvalificerede.

Hvem kan være i din talent pool?

Der kan være mange forskellige personer i din talent pool, men oftest vil det primært være følgende kategorier:

  • Ansøgere til tidligere stillinger (de er særligt relevante, hvis de var tæt på at få tilbudt jobbet)
  • Uopfordrede ansøgninger af høj kvalitet
  • Anbefalinger fra medarbejdere eller samarbejdspartnere

Har man en talent pool kan man spare tid og ressourcer i rekrutteringsprocessen. Det muliggør en mere proaktiv tilgang til at finde og tiltrække de bedste talenter, hvilket er særligt vigtigt i brancher med stor konkurrence.

En talent pool er altså et værktøj, der kan give adgang til flere kvalificerede kandidater og en mere effektiv rekruttering. Det er dog en god idé at sortere i ansøgere, så talent poolen kun består af personer, der rent faktisk er kvalificerede og interessante.

Et eksempel:

Lad os forestille os, at vi har en teknologivirksomhed kaldet TechCo, der specialiserer sig i udvikling af mobilapps. TechCo ønsker at opbygge en talent pool af potentielle softwareudviklere til fremtidige ansættelsesbehov. Her er et eksempel på, hvordan det kunne fungere:

  • TechCo opretter en sektion på deres hjemmeside, hvor interesserede softwareudviklere kan indsende deres kontaktoplysninger, ansøgning og CV’er. De har en online portal, hvor de samler og evaluerer de uopfordrede ansøgninger.
  • Ansøgerne bliver nøje vurderet på deres tekniske færdigheder, erfaring med appudvikling og om de passer i arbejdskulturen. De kandidater, som matcher virksomhedens behov, bliver derefter inkluderet i talent poolen.
  • Virksomheden gemmer også oplysninger på relevante ansøgere fra tidligere stillinger.
  • Dygtige softwareudviklere, som TechCo har arbejdet sammen med på projekter, kan også blive en del af talent poolen.
  • Når TechCo senere har en ledig stilling som f.eks. Senior Android Developer, behøver de ikke starte ansættelsesprocessen fra bunden. I stedet går de gennem talent poolen og ser, om der er nogen kandidater, der passer til stillingen. TechCo kontakter disse kandidater direkte og inviterer dem til en samtale.
  • Når man sender en ansøgning til TechCo, opfordres man til at følge dem på LinkedIn og sige ja til at modtage nyhedsbreve. Her fokuserer TechCo på at vise deres spændende faglige udfordringer, deres arbejdskultur og værdier. På den måde minder de ansøgerne om, hvorfor de er en spændende arbejdsplads. Derved er der større sandsynlighed for, at de siger ja, hvis de bliver inviteret til samtale i fremtiden.

TechCo bruger deres talent pool til at spare tid og ressourcer i rekrutteringsprocessen. De har allerede en gruppe af potentielle kandidater, der har vist interesse for virksomheden, og som har de nødvendige færdigheder.

×

Send os en mail

Udfyld felterne herunder, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

(Required)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Bliv kontaktet

Send os en mail

Indryk annonce