Hvad er passivt jobsøgende definition af HR begreb

Hvad vil det sige at være passivt jobsøgende?

author-avatar

af Mads Julø

Hvis man er passivt jobsøgende, søger man ikke aktivt efter nye jobmuligheder. Man kan dog stadig være åben for at skifte job, hvis den rette mulighed opstår. Denne type jobsøgende er typisk tilfreds med sin nuværende stilling, men er villig til at overveje andre attraktive jobtilbud.

I modsætning til aktive jobsøgende kigger passive jobsøgende ikke på jobdatabaser på udkig efter et nyt job. Alligevel kan de dog være åbne for at prøve nyt, hvis de bliver præsenteret for den rigtige mulighed.

Det kan foregå ved at blive kontaktet af en headhunter, eller hvis de møder spændende jobannoncer f.eks. i deres feed på sociale medier.

Hvorfor være opmærksom på passivt jobsøgende

Det kan være en god idé for recruitere og virksomheder at give opmærksomhed til passive jobsøgende af flere årsager.

Hvis man formår at nå bredere ud end de aktive jobsøgere, kan det give flere potentielle kandidater. Passive jobsøgere har værdifulde færdigheder og erfaringer, og de vil typisk kun skrive en ansøgning eller tage til samtale på et job, hvis de er virkelig interesserede.

Hvis en virksomhed leder efter specifikke kvalifikationer eller har svært ved at tiltrække det rette talent, kan det derfor være en fordel at engagere sig med passive jobsøgende. De er ikke nødvendigvis mere kvalificerede end aktive jobsøgere, men det kan være en måde at nå flere kvalificerede kandidater i sin rekrutteringsproces.

Et eksempel:

Tag for eksempel Alex, der er en erfaren sælger. I øjeblikket er Alex tilfreds med sit job i en etableret teknologivirksomhed, hvor han har arbejdet i flere år. Han har ikke aktivt kigget efter nye jobmuligheder.

  • En aften ligger Alex på sofaen og scroller gennem Facebook. Blandt videoer og opslag fra hans venner kommer der pludselig en annonce for et job, hvor de søger præcis de kompetencer, som Alex har. Alex er ikke jobsøgende, men bliver nysgerrig og klikker på annoncen. Han kommer ind på en jobportal, hvor han læser den fulde jobannonce. Den er spændende, og Alex får lyst til at høre mere. Han ser, at det er nemt at ansøge. Det kræver kun, at han sender et link til sin LinkedIn-profil. Så det gør han.
  • Den ansættelsesansvarlige finder Alex interessant, så de indleder en samtale, hvor de udforsker mulighederne. Efter at have lært mere om virksomhedens ambitiøse planer og de udfordringer, de står overfor, er Alex interesseret. Han indser, at dette job kunne give ham chancen for at arbejde med nytænkende produkter og udvide sine færdigheder. På trods af ikke at have søgt aktivt, begynder Alex at overveje denne uventede mulighed.
  • Da virksomheden kommer med et godt tilbud, ender Alex med at takke ja til jobbet, selvom han for få uger siden ikke var aktivt jobsøgende.

Her ser vi, at selvom Alex ikke aktivt leder efter en ny stilling, er han villig til at tage imod nye muligheder, hvis omstændighederne er rigtige. Det viser, hvordan virksomheder og ansættelsesansvarlige kan tiltrække opmærksomhed fra potentielle kandidater, selvom de ikke er aktivt jobsøgende.

×

Send os en mail

Udfyld felterne herunder, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

(Required)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Bliv kontaktet

Send os en mail

Indryk annonce