cv eksempel

Se et CV-eksempel, der førte til ansættelse  

author-avatar

af Nanett Winkler

Der findes masser af guides med gode tips og råd til at skrive et godt CV – men vil du ikke hellere se et CV-eksempel fra den virkelige verden? 

Nedenfor finder du et klassisk, kronologisk CV, som landede en anonym person en jobsamtale og sidenhen jobbet som HR-medarbejder. Dette eksempel kan give dig god inspiration ift. opbygning og argumentation i dit CV – også selvom du søger job inden for en anden branche end HR.  

Download CV eksempel – HR-medarbejder 

Lad os prøve at dissekere ovenstående eksempel, så du kan blive klogere på, hvad der er særligt godt ved netop dette CV. 

Et overskueligt CV-layout  

Noget af det første, der springer i øjnene, når man ser dette CV, er dets overskuelige opdeling af ansøgers arbejdspladser og ansvarsområder. Det gør, at en potentiel arbejdsgiver – selv ved en hurtig skimming – nemt kan afkode indholdet af CV’et og finde frem til de punkter, som den rekrutteringsansvarlige finder vigtige. 

I eksemplet er ansøgers arbejdsplads og arbejdstitel markeret som overskrifter og ledsaget af et billede af virksomhedslogoet. Et virksomhedslogo er ikke et must i et CV og bestemt ikke lige velegnet til alle CV layouts. I dette eksempel på CV giver det imidlertid god mening, da logoerne tilføjer et ekstra visuelt element til et ellers simpelt CV.

Det bidrager samtidig til at skabe overblik i CV’et, og det viser at ansøger har gjort sig umage med opsætningen af sit CV. 

Brug af punktform  

Ved hver erhvervserfaring har ansøger valgt at skrive et kort referat af sin stilling og herunder listet sine ansvarsområder i punktform. Det giver en bred forståelse af ansøgers arbejde, samtidig med at punktopstillingen giver et mere detaljeret indblik i de enkelte ansvarsområder.  

Punktform er en god og hensigtsmæssig måde for dig at skabe overblik i både dit CV og din ansøgning. Det gør det nemt og overskueligt at læse dit ansøgningsmateriale, hvilket øger chancen for, at den rekrutteringsansvarlige rent faktisk læser det igennem.  

Vil du se gode eksempler på ansøgninger? Download Ofirs gratis skabeloner her.

Relevante erfaringer 

Alle de erfaringer, der listes i dette eksempel, er mere eller mindre relevante for en HR-stilling. Det er altså tydeligt at se, at ansøger har haft fokus på den konkrete stilling, da vedkommende skrev CV’et.  

For én ting er at skabe overblik og struktur i dit CV. Noget andet er at målrette indholdet til den stilling, du søger.

Jamen er et CV ikke bare en opremsning af alle ens erhvervserfaringer?” – spørger du måske dig selv. Det korte svar er – nej. Er dine erfaringer relevante, bør de fremhæves og uddybes. Matcher dele af din erhvervserfaring ikke den søgte stilling, bør de derimod fylde så lidt som muligt på CV’et. Men inddrag dem uanset hvad, så du undgår tidsmæssige huller.

En måde at fremhæve sin seneste erfaring på er ved at skrive sine arbejdspladser i omvendt kronologisk rækkefølge – ligesom ansøger har gjort i ovenstående eksempel på CV.

Men hvad så, hvis jeg slet ikke har relevant erfaring at kunne skrive på mit CV?” – tænker du måske. Her kan du med fordel kigge nærmere på det kompetencestyrede CV.  

Argumenterende sprog

Det en god idé at gøre brug af overbevisende sprog og argumentation i dit CV. Dette formår ansøger i ovenstående CV at gøre til UG. Ansøger anvender nemlig masser af handlingsanvisende verber, såsom: “supportere”, “koordinere”, “bidrage aktivt til”, “sikre at” osv. Dette giver virksomheden et indtryk af, at ansøgers rolle er mangefacetteret, og at paletten af kompetencer er bred. Det er en god måde at bestyrke din faglige autoritet på, og som ansøger fremstår du både overbevisende og velreflekteret.  

Afhold dig derfor fra at bruge abstrakt sprog eller uargumenterede påstande. Det kan have stor gennemslagskraft, hvis du sprogligt kan demonstrere, hvordan du har udført dine arbejdsopgaver og derved sætte dine kompetencer i kontekst. 

Andre ord, der er gode at anvende i et CV: 

  • Bistået 
  • Optimeret 
  • Identificeret 
  • Eksekveret 
  • Analyseret 
  • Faciliteret 

Så hvilke gode råd kan vi tage med os fra dette CV eksempel?  

1) Lav et  indbydende CV layout  
2) Opbyg dit CV overskueligt og brug punktform 
3) Målret dit CV til den konkrete stilling 
4) Brug argumenterende sprog 

Download gratis CV eksempler 

Kunne du tænke dig at blive inspireret af flere CV eksempler fra andre brancher? Herunder finder du 4 gratis CV eksempler i Word fra henholdsvis en pædagog, SOSU-assistent, sygeplejerske og akademisk medarbejder. Download og redigér et eller flere eksempler, og gør det til dit helt eget. Vil du gerne vide mere om, hvordan du kommer i gang med at skrive et professionelt CV? Find en udførlig vejledning på CV-opbygning, eller se oversigten over andre relevante artikler i Ofirs CV guide

Ofte stillede spørgsmål

I Word kan du finde mange gode CV-skabeloner, som du redigere i. Du kan også vælge at lave dit eget CV fra bunden i et tomt Word-dokument. Gem dit færdige CV som en skabelon, og lav kopier af den, hver gang du laver ændringer til en ny stilling, du vil søge.

Find inspiration til din opsætning i gode CV-eksempler på nettet. List dine erfaringer op i punktform og med årstal, og fremhæv de kompetencer og kvalifikationer, der matcher den søgte stilling. Husk at skrive navn og kontaktoplysninger i dit CV.

Du kan lave et CV i Word ved hjælp af deres skabeloner, eller du kan lave dit eget fra bunden. Mange benytter sig også af online-værktøjer som Canva eller Novoresume. Ønsker du et helt unikt, kreativt layout, kan du også designe dit eget CV i InDesign.