cv eksempel

Dette CV eksempel får dig til jobsamtale – Få CV’et, der sikrede jobsøger jobbet

author-avatar

af Nanett Winkler

Få inspiration med dette gode CV eksempel fra den virkelige verden, som skaffede en jobsøger et job som HR-medarbejder.

Træt af at læse artikler om at skrive CV?

Vores CV Bygger guider dig hele vejen, så du sparer tid og undgår tvivl.

Download CV eksemplet og følg rådene i artiklen. Så vil du stå stærkt med et godt CV, der fanger virksomhedernes opmærksomhed.

Du skal bruge dette CV eksempel fordi:

 • Det er baseret på de bedste og mest kendte principper indenfor målrettet jobsøgning.
 • Det er lavet efter en effektiv model, der virker for alle brancher og stillinger.
 • Det skrevet i et lettilgængeligt Word-format, så det er nemt for dig at tilrette.

Vi vil nu gennemgå CV eksemplet, så du kan blive klogere på, hvad der kendetegner et det gode CV og hvordan du selv kan bruge teknikkerne og få det bedste CV.

CV eksemplet fra virksomhedens synsvinkel

Det er altid en god ide at se på dit CV med virksomhedens øjne. Når virksomheder skal finde en ny medarbejder, modtager de måske 100, 200 eller over 1000 CV’er og ansøgninger.

Husk at virksomheder kan være under tidspres, når de skal gennemgå så mange CV’er. Din opgave er at gøre det så nemt som muligt for virksomheden at forstå din profil og din erhvervserfaring. Hjælp virksomheden med at se koblingen eller forbindelsen mellem stillingens indhold og dig som kandidat.

HUSK: Dit CV bliver ikke grundigt læst – det bliver screenet/skimmet af virksomheden på 30-60 sekunder. Du skal sørge for at virksomheden hurtigt kan finde det, de leder efter. Læs derfor jobopslaget grundigt. Det skal være tydeligt, at der er en forbindelse mellem din erfaring og jobopslagets indhold.

Skriv en stærk CV overskrift og profiltekst

Det er vigtigt at have en stærk overskrift eller titel i dit CV. Din CV titel er det første virksomheden ser, og hjælper dem med at forstå, at din profil matcher den kandidat, de leder efter.

Titlen er med andre ord en indikator for virksomheden om, at du er en interessant kandidat. Når du har skabt interesse med din titel, vil virksomheden få lyst til at læse mere af dit CV.

💡 Læs mere om CV titel: “Sådan skriver du en god CV-titel: Bliv bemærket med overskriften dit CV

Det næste virksomheden læser er din CV profiltekst. Din profiltekst er en kort beskrivelse på 5-8 sætninger af din personlige- og faglige profil.

Din profiltekst skal være en naturlig forlængelse af titlen og give virksomheden yderligere lyst til at læse mere om dig.

💡 Læs mere om profiltekst: “Lær at skrive en CV-profiltekst, der blæser virksomhederne bagover

I vores CV eksempel brugte ansøgeren en titel, der afspejlede både ambitionsniveau og fagområde. Ansøgeren havde også skrevet en god profiltekst, der skabte et klart billede af kompetencer, motivation og ambition.

Gør dit CV overskueligt med et godt layout

Dit CV skal være opbygget efter et godt og overskueligt layout. Det hjælper virksomheden med at afkode indholdet af dit CV og finde frem til de vigtigste punkter. Det gode CV eksempel er nemt at navigere i.


Fra CV eksemplet i afsnittet med Erhvervserfaring er tidligere arbejdspladser og stillingsbetegnelser markeret som tydelige overskrifter. Under hver arbejdsplads skal det være nemt at få et overblik over din rolle og dine ansvarsområder.

Det bidrager samtidig til at skabe overblik i CV’et, og det viser at ansøger har gjort sig umage med opsætningen af sit CV. 

CV layout gør navigation i CV nemmere

🎨 TIP: Når du opbygger dit CV, skal du være opmærksom på det visuelle hierarki, som bestemmer rækkefølgen for læserens opmærksomhed. Dit CV layout skal sørge for, at de mest relevante ting om dig, bliver set først.

Brug punktform og lister i dit CV 

Du kan gøre dit CV mere overskueligt ved at bruge punktform og lister. I CV eksemplet under afsnittet Erhvervserfaring har ansøgeren valgt at skrive et kort referat af sin stilling og herunder listet sine ansvarsområder i punktform.

Det har mange fordelen når du viser dine tidligere ansættelser med en kort beskrivelse om jobbet sammen med en liste i punktform:

 • Du gør det nemt for virksomheden at finde de vigtigste oplysninger.
 • Det gør dit CV mere overskueligt og rart at læse.
 • Kombinationen Det giver en klar forståelse af dit arbejde, samtidig med at punktopstillingen giver et mere detaljeret indblik i de enkelte ansvarsområder.

Når dit CV er nemt at læse, er der også større chance for, at det bliver læst.

📋 Husk, et godt CV skal sendes med en god ansøgning: Se gratis ansøgningsskabeloner her.

Indsæt relevant erhvervserfaring

Det gode CV eksempel indeholder kun erhvervserfaring, der er relevant for jobbet, man søger. Du skal derfor ikke skrive al din erhvervserfaring, når du søger job.

Når du skriver afsnittet med din erhvervserfaring, skal du tage stilling til, hvilke jobs og ansættelser du vil fremhæve i dit CV og som er relevante.

Og når du skriver om en tidligere ansættelse, skal du spørge dig selv: “Hvordan viser min tid på denne arbejdsplads, at jeg kan varetage det nye job, jeg søger?”

I CV eksemplet, har ansøgeren kun udvalgt erhvervserfaring, der er relevant for jobbet som HR-medarbejder. Det er tydeligt, at ansøgeren har haft fokus på den konkrete stilling med sit CV.

🥇 TIP: Vidste du, at du kan omformulerer din egen erhvervserfaring til at passe til andre jobs og brancher? Læs artiklen “Sådan målretter du dit CV

Når du målretter din erhvervserfaring til jobbet, kan virksomheden lettere se, hvordan du passer ind i jobbet.

Man taler ofte om at tale sig 100% ind i jobbet, så ens relevans som ansøger er tydelig. Du kan lærer mere om at tale sig ind i jobbet på vores YouTube-kanal.

Målret din erhvervserfaring i CV

CV eksempel uden erfaring

Hvis du ikke har så meget erhvervserfaring at skrive på dit CV, kan du bruge en anden CV-skabelon, der i stedet fokusere på dine kompetencer, og hvordan de matcher jobbet, du søger.

💪 TIP: Skriv et CV uden erhvervserfaring ved at lave et kompetence CV, som fokuserer på dine styrker og færdigheder i stedet for erfaring.

Brug en overbevisende sprogstil

Du kan beskrive din erhvervserfaring mere effektivt ved at bruge aktive udsagnsord og handlinger.

I CV eksemplet bliver der brugt handlingsanvisende verber, såsom: “supportere”, “koordinere”, “bidrage aktivt til”, “sikre at” og lignende.

Når du beskriver din erfaring på denne måde i dit CV, giver du virksomheden et større indtryk af din erfaring og en bredere forståelser af dine kompetencer.

Dit CV er meget mere overbevisende, hvis du sprogligt kan demonstrere, hvordan du har udført dine arbejdsopgaver og derved sætte dine kompetencer i en kontekst.

💡 Læs artiklen: Eksempler på kompetencer – Sådan formulerer du dine færdigheder

Andre ord, der er gode at anvende i et CV: 

 • Bistået 
 • Optimeret 
 • Identificeret 
 • Eksekveret 
 • Analyseret 
 • Faciliteret 

Opsummering af det gode CV eksempel
1) Indbydende layout  
2) Overskuelig opbygning og punktform 
3) Målrettet til den konkrete stilling 
4) Overbevisende sprogstil

Download 6 gratis CV eksempler 

Kunne du tænke dig at blive inspireret af flere CV eksempler fra andre brancher?

Herunder finder du 6 gratis CV eksempler i Word for pædagog, SOSU-assistent, sygeplejerske, akademisk medarbejder, håndværker og salgsassistent i et flot grafisk design. Download og redigér et eller flere eksempler, og gør det til dit helt eget.

💾 Klik på eksemplerne herunder for at downloade et CV eksempel ⬇ Find også eksemplerne i et enklere design længere nede i artiklen

Download CV eksemplerne i enkelt design

Se også disse CV skabeloner

Hvis du gerne vil se flere CV skabeloner og lære mere om CV-skrivning, så se vores side om CV skabeloner, hvor du kan finde mere inspiration til det gode CV.

💡 Læs artiklen: 7 gratis CV skabeloner i word-format til download

Held og lykke med jobsøgningen!

Ofte stillede spørgsmål

I Word kan du finde mange gode CV-skabeloner, som du redigere i. Du kan også vælge at lave dit eget CV fra bunden i et tomt Word-dokument. Gem dit færdige CV som en skabelon, og lav kopier af den, hver gang du laver ændringer til en ny stilling, du vil søge.

Find inspiration til din opsætning i gode CV-eksempler på nettet. List dine erfaringer op i punktform og med årstal, og fremhæv de kompetencer og kvalifikationer, der matcher den søgte stilling. Husk at skrive navn og kontaktoplysninger i dit CV.

Du kan lave et CV i Word ved hjælp af deres skabeloner, eller du kan lave dit eget fra bunden. Mange benytter sig også af online-værktøjer som Canva eller Novoresume. Ønsker du et helt unikt, kreativt layout, kan du også designe dit eget CV i InDesign.